Recepti za juhe po Kneippu
Zeliščna juha z jogurtom
- Sesekljamo in popražimo 2 šalotki.
- Očistimo in narežemo 2 šopka jušne zelenjave, dodamo šalotki, zalijemo z jušno osnovo, skuhamo ter piriramo.
- Solimo in popramo 1 jogurt ter ter ga umešamo v juho.
Krepka juha iz leče
- Popražimo sesekljano slanino, čebulo, korenje, zeleno, peteršilj, timijan in lovor, zalijemo in kuhamo.
- Dodamo kuhano lečo, malo balzamičnega kisa, piriramo, začinimo s soljo in poprom ter umešamo smetano.
Leča z ingverjem
- Krompir v majhnih koščkih skuhamo z malo korenčka in peteršilja ter primešamo kuhano lečo in drobno sesekljan sveži ingver.
- Na malo olja prepražimo še strok česna, potresemo z malo majarona in to gosto enolončnico postrežemo s polnozrnatim kruhom.
Društvo Kneipp Maribor
Poudarek je na sveže pripravljeni hrani in uporabi zelišč.
Sorodni članki:
Kneipp združuje in povezuje v skrbi za zdravjeSolne inhalacije v Kneippovih paviljonih
Mednarodni Kneippovi dnevi IKAT 2017
Marjetica je zdravilna rastlina leta 2017
Tišina - izvir moči
Refleksoterapija in kneippanje
Kneippova pot v Kranjski Gori
Zdravilne metode za krepitev imunskega sistema telesa po Kneippu
Življenjski slog po Kneippu
Zelišča po Kneippu